Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

"Ingen omedelbar risk för Sveriges del"

Publicerat torsdag 20 mars 2003 kl 08.01
Försvarsdirektören i Västmanland hoppas att USA:s anfall mot Irak inte ska medföra att konflikten sprider sig, men säger att det just nu inte finns någon omedelbar risk för Sveriges - eller Västmanlands - del.
- Spontant tycker jag att det är synd att det gått dithän att det har blivit krig. Vi hoppas nu att det inte blir en spridning i ett mycket större perspektiv, säger Hans Spets, försvarsdirektör på länsstyrelsen i Västmanland. Hans Spets berättar att länsstyrelsen redan haft möten med landstinget, polisen, kommunerna och räddningstjänsterna med anledning av USA:s annalkande anfall mot Irak. Han menar att det för närvarande inte finns anledning till några mer konkreta åtgärder än så, eftersom inga mål i Sverige har pekats ut på det här stadiet. - Jag vill betona att det inte finns något särskilt hot mot vare sig Sverige eller länet. Hans Spets tror att Irak-konflikten kan få konsekvenser för länets invånare på sikt, till exempel i form av sjunkande aktiekurser och högre oljepriser. Men några andra konsekvenser ser han inte just nu: - Nej, jag tror inte att vi behöver hamstra någonting, säger försvarsdirektör Hans Spets till P4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".