Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Mats Svegfors manar till medkänsla

Publicerat torsdag 20 mars 2003 kl 08.07
Landshövding Mats Svegfors manar till medkänsla med Iraks invånare, och med alla som har anhöriga och vänner i Irak.
Mats Svegfors första reaktion på beskedet om USA:s anfall var oro: - Det är ett krig som kommer att kosta alltför många människoliv; å andra sidan är det en av historiens värsta förtryckarregimer som finns i Irak. Men den första reaktionen är oro över de mänskliga kostnader som kriget kommer att medföra. Mats Svegfors ser inga skäl att tro att det blir några omedelbara konsekvenser för Västmanlands - eller Sveriges - del. Han manar till medkänsla med Iraks invånare, och med dem som har anhöriga och vänner i Irak. - Vi har ett antal flyktingar och invandrare från Irak som nu - i detta ögonblick - våndas över det som kan träffa deras anhöriga som är kvar i hemlandet, säger landshövding Mats Svegfors till P4 Västmanland.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.