Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Otrygghet i Sala leder till grannsamverkan

Publicerat torsdag 20 mars 2003 kl 13.44
En känsla av otrygghet bland flera hyresgäster i området kring Dammgatan i Sala gör nu att hyresgästföreningen vill starta grannsamverkan. Igår kallade hyresgästföreningen till ett möte med hyresgäster, politiker, tjänstemän och polis för en diskussionskväll.
Viktor Norling, som är ordförande i hyresgästföreningen området Stamparen, där Dammgatan ingår, tycker sig ha märkt en ökad otrygghet bland hyresgäster i området, och vill därför starta en grannsamverkan för att förebygga brott, men kanske också för att boende ska kunna hjälpa grannar med olika problem på rätt sätt. Bo Kallerman, ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Sala, ställer sig något frågande till att hyresgästerna i det här området känner sig otrygga, eftersom han menar det är ett av de områden i Sala som har minst problem. Men han säger att han tar hyresgästernas oro på allvar, och välkomnar initiativet till grannsamverkan.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".