Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Varsel på anrikt företag i Ramnäs

Publicerat fredag 4 april 2003 kl 09.43
Nio anställda varslas nu om uppsägning från industriföretaget Franke i Ramnäs. Företaget hette tidigare Ramnäs Rostfria och har anor från 1500-talet.
Franke Ramnäs har idag 41 anställda, och tillverkar diskbänkar till hushållen. - Stämningen är tryckt, det är naturligtvis tråkigt att företaget nu måste varsla, säger Mats Elmlund, VD för Franke i Ramnäs. Fabriken i Ramnäs har anor ända från 1500-talet, och diskbänkar började tillverkas 1936. Det är säkert många västmanlänningar som har en diskbänk hemma där det står "Ramnäs" i diskhon. 1994 köptes företaget av schweiziska företaget Franke. Då blev fabriken en del i en internationell koncern; bara i europa finns idag cirka 20 fabriker. - Det är för många, säger Mats Elmlund till P4 Västmanland. - Det finns en överkapacitet och inom några år gissar jag personligen att det bara kommer att finnas fyra-fem fabriker kvar i Europa inom koncernen. Franke Ramnäs kommer att vara en av de fabriker som blir kvar, tror VD:n. I framtiden kommer man i Ramnäs att specialisera sig på mer exklusiva diskbänkar som är dyra på marknaden och som kräver lite "finlir" i tillverkningen. Men Mats Elmlund vill ändå inte garantera att det inte blir ytterligare några varsel på fabriken i Ramnäs de närmaste åren. - Koncernen håller på och tittar över hela sitt produktionskoncept. Jag kan inte garantera någonting i Ramnäs, att vi inte skulle bli påverkade av det, säger Mats Elmlund till P4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".