Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Djupfryst mat allt mer populär

Publicerat söndag 20 april 2003 kl 09.46
Vi köper djupfryst mat som aldrig förr. Förra året steg svenskarnas konsumtion av djupfryst mat till nästan 50 kilo per person.
I genomsnitt satte varje svensk i sig nästan tre kilo mer av djupfryst mat i fjol jämfört med året innan, enligt statistik från branschorganisationen Djupfrysningsbyrån. Överlägsen etta på frysdiskens tio-i-topp-lista för 2002 är styckad kyckling, med över 38 000 konsumerade ton. Pommes frites och enportions-rätter är tvåa respektive trea på listan. ********************* FRYSDISKENS TIO-I-TOPP De tio största djupfrysta produktgrupperna som svenska konsumenter inhandlade 2002: Produkt Konsumerade ton 1. Kyckling, styckad 38 240 2. Pommes frites 23 492 3. Enportions-rätter 20 034 4. Kyckling, hel 16 369 5. Grönsaksblandningar, inkl wok 14 234 6. Snacks 9 564 7. Festpotatis 9 309 8. Pyttipanna 9 077 9. Räkor med skal 8 160 10. Torskfilé 7 030 (Källa: Djupfrysningsbyrån 2003/TT)
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.