Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Kommunals strejk i Västerås utvidgas

Publicerat måndag 5 maj 2003 kl 09.17
Vid midnatt, natten till idag, utvidgades fackförbundet Kommunals strejk. Då gick ytterligare 2 200 av kommunals medlemmar i Västerås ut i konflikt.
Nu är det all personal inom teknik och idrott som berörs. Det innebär bland annat att badhusen kommer att hålla stängt och att renhållningen ligger nere. Dessutom går parkskötare, dagmammor, barnskötare, vaktmästare, personalen i skolbespisningen och städare ut i strejk. Det kommer bland annat att innebära att barnen får lov att ta med sig lunch till skolan och att skolornas toaletter kommer att bli ohygieniska. Dessutom får många föräldrar vara hemma med sina barn när barnskötarna på dagis strejkar. Strejken i Västerås pågår i en vecka. Den 12 maj ska istället kommunalare i Kungsör, Köping, Arboga och Fagersta tas ut i konflikt. Enligt Lenita Eriksson, ombudsman på Kommunal Västmanland ligger alla förhandlingar nere, läget är låst då båda parter förkastat varandras bud.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.