Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Dubbelsits klyver Tommy Johansson (s)

Publicerat fredag 23 maj 2003 kl 12.24
Oppositionsledaren Tommy Johansson i Sala är till hälften kommunalpolitiker och till hälften anställd av Kommunalarbetareförbundet. Med andra ord till hälften arbetsgivare och till hälften arbetstagare, nu när Kommunals konflikt drabbar Sala på måndag.
- Det är givetvis en något ovanlig situation jag befinner mig i, men jag har bestämt att över huvudtaget inte beblanda mig i konflikten, utan försöker vara så neutral som möjligt, säger han till P4 Västmanland. Han medger att det kommer kännas pressande att inte engagera sig. - När man i över 20 år stått på barrikaderna känns det naturligtvis konstigt att INTE stå på barrikaderna, men här har jag stöd från partiorganisationen i hur jag ska agera. Han försäkrar att det inte kommer bli aktuellt för honom att låsa upp några skolor exempelvis, som politiker i andra kommuner gjort, eller göra andra uppgifter som kommunals medlemmar betraktar som strejkbryteri. - I Sala har vi den principiella synen att vi inte gör några uppgifter i arbetsmarknadskonflikter som vi normalt inte gör som politiker, berättar han. Totalt berörs 330 kommunalare i Sala av konflikten som inleds nästa vecka. Då tas också medlemmar i Heby, Surahammar och Västerås ut i strejk.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.