Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bakterier i mackor på mackar

Publicerat onsdag 4 juni 2003 kl 11.07
Inplastade smörgåsar på bensinstationer och i butiker innehåller ofta jord- och tarmbakterier och jästsvamp.
Den upptäckten gjorde livsmedelsinspektören i Sala, Magdalena Goczkowska när hon undersökte mackorna på nio försäljningsställen i Sala, skriver Sala Allehanda i dag. På sex av dem fick smörgåsarna anmärkning. Ingen smörgås innehöll så mycket bakterier att man blivit sjuk av den, men gav däremot förändringar i smaken. Smörgåsar och baguetter tillverkade på stället höll högre standard än de som transporterats, skriver tidningen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.