Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner på Cementa industri med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gotland.
(Publicerat igår kl 19.24)

Ambulanspersonal vägrar köra på dålig väg

Publicerat tisdag 10 juni 2003 kl 08.52
Akutsjukvården i Fagersta läggs ner i höst. Trots det tänker ambulanspersonalen i Fagersta vägra att köra akut sjuka patienter till Köping.
Orsaken är att riksväg 250 mellan Fagersta och Köping är i så dåligt skick. Enligt ambulanspersonalen riskerar de både sin egen och patienternas hälsa om de tvingas köra på den dåliga vägen. Sune Handell, chef för ambulansen och akutkliniken i Västerås, håller med sin personal. Han säger till P4 Västmanland att det av säkerhetskäl är bättre att de akut sjuka patienterna i Fagersta skjutsas till akutkliniken i Västerås. Enligt Handell är det svårt att uppskatta hur många fler patienter som kommer att åka till akuten i Västerås när landstingskonsulternas sparförslag sjösätts. Om förslaget går igenom på landstingsfullmäktige den 17 juni kommer all akutverksamhet att försvinna i Fagersta, och för Västerås del handlar det om minst 15 000 fler patienter per år. I konsulternas rapport föreslås att ambulansen får två nya bilar och åtta miljoner kronor extra. - Men det kommer inte att räcka, säger Sune Handell. Redan nu ser han att det behövs tre nya ambulanser och upp till 16 nya tjänster - då räcker inte åtta miljoner kronor. Dessutom kommer det att ta ett halvår att hitta ny personal och utbilda dem.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".