Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler tomter och bostadsområden i Surahammar

Publicerat måndag 23 juni 2003 kl 08.39
Det planeras nu för nybyggnation i Surahammars kommun. Flera nya tomter och bostadsområden är på gång på olika håll i kommunen.
Detta betyder att en lång period av stillestånd på byggmarknaden är på väg att ta slut. - Det var en enorm byggboom på åttitalet, sen har det varit stilla och tyst i många år. Och att det nu börjar komma loss igen är jättekul, det är positivt att vi får fler invånare till kommunen. Det säger Lisbeth Tägtström-Allerth, karttekniker i Surahammars kommun. Enligt planerna kommer det att byggas på flera olika platser. Bland annat vid Åhagen, inte långt från Olberga, planeras ett tiotal tomter, inne i Surahammars tätort planeras någon enstaka tomt, och i Ramnäs är också ett antal tomter under planering. En tydlig trend är att så gott som alla tomter ligger vid Kolbäcksån. - Det verkar vara en trend att de flesta vill bo i sjönära områden nu, säger Lisbeth Tägtström-Allerth. Varför det lossnar just nu vet hon inte. En orsak kan vara att staten har beviljat lånegaranti till Surahammars kommun på 16 miljoner, det skedde i fjol. En annan bidragande faktor kan också vara bostadsbristen i Västerås som gör att det blir attraktivt med bostäder i grannkommunerna, till exempel Surahammar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.