Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

''För stor hyreshöjning''

Publicerat fredag 23 november 2001 kl 07.57
Arbogas kommunala bostadsbolag Arbogabostäder, med 400 hyresgäster, vill höja hyrorna med 5,2 procent från den 1 januari nästa år, och det är ett av de största höjningskraven i Sverige, där snittet ligger på 2 procent.
Det här upprör Hyresgästföreningens ombud i Västmanland, Hans-Göran Lång, som säger att det är fel att göra så här av en kommun som har stor utflyttning. Dyrare vatten, fjärrvärme och renhållning är några av anledningarna till att Arboga kommun vill höja hyrorna i det egna bostadsbolaget med 5,2 %, vilket motsvarar drygt 200 kronor i månaden på en hyra av 4 000 kronor. Arbogabostäders chef Anders Jägbring talar också om en marknadsanpassning till hyrorna i övriga kommuner. Hyresgästföreningen ska nu förhandla om hyrorna den 29 november.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.