Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Många kommuner har dålig krisberedskap

Publicerat måndag 7 juli 2003 kl 06.40
Flera svenska kommuner saknar beredskap att klara kriser och extraordinära händelser som kan uppstå i kommunen. Det visar en granskning som Krisberedskapsmyndigheten har gjort, enligt P4-programmet Efter Tolv.
Sala är en av de 26 kommuner som myndigheten granskat. Även länsstyrelsen i Västmanland har granskats. Enligt ganskningen har en del små kommuner inte ens möjlighet att ta hand om exempelvis en allvarlig trafikolycka. I rapporten konstaterar myndigheten att frivilligorganisationerna i dagsläget har de förmågor som efterfrågas av kommunerna, men samordningen mellan de olika aktörerna fungerar inte. Sedan den första januari i år har kommunerna skyldighet att ha krisberedskap även i fredstid.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.