Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ingen salmonella-kebab i Västerås

Publicerat fredag 8 augusti 2003 kl 13.08
Ännu fler har nu insjuknat i salmonella sedan de ätit kebabkött som gjorts av fläskkarré från Danmark. Men inget av de smittade kebabköttet ska ha sålts till restauranger i Västerås.
Livsmedelsverket rekommenderar nu alla kommuner att se över hanteringen av kebabkött. Men inget av de smittade kebabköttet ska ha sålts till restauranger i Västerås, enligt livsmedelsinspektören Kerstin Paulsen i Västerås Stad. Enligt Kerstin Paulsen är kebabkött som säljs i Västerås gjort på annat kött. Utökade kontroller ska göras av själva hanteringen, säger man i Västerås, Sala och Köping. Trots en mycket varm sommar och larmrapporter om salmonellasmittad mat och foder, så har det inte kommit in fler rapporter om matförgiftning, säger Kerstin Paulsen. Det kan vara svårt att hitta källan till smittan om det rör sig om enstaka fall, enligt Kerstin Paulsen. Oftast finns inte maten kvar, och då inriktar sig miljöinspektörerna sig på att se över själva livsmedelshanteringen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.