Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Danska köttet orsakade salmonella-smittan

Publicerat torsdag 14 augusti 2003 kl 17.03
Det står nu helt klart att det är kebabköttet från Danmark som orsakat utbrottet av salmonella på flera orter i södra Sverige.
Det säger Peter Brådenmark på Livsmedelsverket. Smittan fanns alltså i köttet och inte i kryddorna eller marinaden. Livsmedelsverket tror att smittan bara kommer från ett enda parti danskt kött, men de provtagningar som pågår i drygt 25 kommuner kommer att ge svar på om smittan kan vara mer spridd än så. Hittills har nästan 140 personer blivit sjuka av det salmonellasmittade köttet.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.