Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler protester mot nedläggning av skola

Publicerat måndag 1 september 2003 kl 13.50
Föräldrarupproret mot en nedläggning av skolan i Färna i Skinnskattebergs kommun sprider sig.
Skulle Barn- och utbildningsnämndens beslut fullföljas i brist på pengar hotar en grupp föräldrar att skriva in sina barn på skolor i Ramnäs och Kolsva. Det handlar om ett tiotal elever som då skulle få fortsätta i grannkommunerna, vilket skulle kosta Skinnskattebergs kommun runt en miljon kronor i ersättning till de mottagande kommunerna. De alternativ som annars finns är Heds skola eller Centralskolan i tätorten men båda underkänns av föräldrarna. Kommunalrådet Måna Mattsson säger i en kommentar att hon hoppas att föräldrarna engagerar sig i den budgetdebatt som nu inleds och där frågan om nedläggningen av Färna och Riddarhyttans skolor får en central roll. Från föräldrarhåll kräver man i första hand att pengar skall omfördelas så att i första hand Färna skola, med 40 elever, får bli kvar.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.