Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nazister hyllar mördad Surabo

Publicerat lördag 8 december 2001 kl 09.17
Idag planeras demonstrationer i Salem söder om Stockholm av högerextremistiska och nynazistiska grupper till minnet av en 17-årig pojke från Surahammar.
17-åringen blev i december förra året knivskuren och mördad av en 18-åring med invandrarbakrund. 18-åringe blev dömd för mord till rättspsykiatrisk vård vid Huddinge tingrätt. Även fem, sex andra män dömdes i samband med brottet för att ha misshandlat 17-åringen innan han mördades. 18-åringen förklarade brottet med att han gjorde det av hämd för att 17-åringen tidigare på kvälllen gett en flicka en örfil och då kommit bråk med ett grupp yngre pojkar. 18-åringen sa också att han blev uppjagad av att 17-åringe var skinskalle. Demonstrationen i Salem idag andordnas av en 25-årig flera gånger dömd nazist, som fått tillstånd av polisen att vara ansvarig för demonstrationen. Men även en antirasistisk demonstration kommer att hållas i dag i Salem.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.