Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Allt fler niondeklassare underkända

Publicerat onsdag 10 september 2003 kl 12.48
Andelen niondeklassare som går ut grundskolan utan godkända betyg i alla ämnen har ökat i hela landet, och Västerås är inget undantag.
Läget i Västerås kommun är till och med något sämre än riksgenomsnittet. Hela 36 procent av niorna som slutade skolan förra året hade underkänt i minst ett ämne. Det är en ökning med femton procentenheter jämfört med år 1998. Det visar en granskning utförd av revisionsbyrån Ernst & Young. Därmed ligger Västerås bland de sju - åtta sämsta kommunerna i hela landet. Skillnaderna är stora mellan de olika skolorna. På Apalbyskolan hade 85 procent av niorna underkänt i minst ett ämne i våras, medan bara sju procent av niorna på Fryxellska skolan inte klarade godkänt i alla ämnen. Granskarna kräver nu bland annat att varje skola ska redovisa ett åtgärdsprogram för att komma till rätta med de dåliga betygen i Västerås kommun.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.