Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Lena Hjelm-Wallén : "Fruktansvärt"

Publicerat torsdag 11 september 2003 kl 08.22
Lena Hjelm-Wallén, före detta utrikesminister och vice statsminister, anser att Anna Lindh har fått betala ett fruktansvärt högt pris för vårt öppna, svenska samhälle. Men hon vill ändå behålla "den svenska modellen".
- Det som har hänt är fruktansvärt. Det är det ju när en vän, kollega och medmänniska blir utsatt för något sådant här, säger Lena Hjelm-Wallén, som bor i Sala, till P4 Västmanland. - Men Anna Lindh är ju också en offentlig person. Då kommer ju tankar på hela situationen med en den samhällsmodell vi har i Sverige, där människorna är väldigt nära sina politiker. Så vill jag att det ska fortsätta vara! Hur man ska kunna behålla den öppna, svenska inställningen i det rådande läget är inte enkelt, menar hon: - Det kräver lite mer eftertanke än vad vi denna morgon orkar med, säger Lena Hjelm-Wallén till P4 Västmanland.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.