Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bättre kvalitet på Julborden

Publicerat onsdag 12 december 2001 kl 13.15
Restaurangerna i Västerås har blivit bättre på mathållningen vid julbord. Det menar miljö- och hälsoskyddsförvaltningen som varit ute och inspekterat ett 20-tal julbord i Västerås.
På varje julbord tar man sex olika prover på maten och Helen Norm miljö- och hälsoskyddsinpektör i Västerås säger att det kommit in både bra och dåliga prover. Det man tittar på är dels sjukdomsframkallande bakterier och bakterier som kommer av att maten hanterats dåligt. De maträtter som det kan finnas risk med att äta är ris ala malta, julskinka, rostbiff och sylta. - Men man ska inte var rädd för att gå ut och äta julbord, men man kan var lite försiktig och se till så att de varma maträtterna verkligen är varma till exempel, säger Helen Norm.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.