Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Klart nej till euron i Västmanland

Publicerat måndag 15 september 2003 kl 10.07
Västmanlänningarna vill inte alls ha euron, det visar resultaten efter gårdagens röstsammanräkning. Precis som i Sverige i övrigt är nej-sägarna väsentligt fler än ja-sägarna och nej fick 57 procent mot ja-sidans 41 procent i länet.
Resultatet i folkomröstningen blev att Sverige inte ska gå med i valutasamarbetet EMU. Nej-sidan vann med 56 procent mot 42 procent som röstade ja, och ungefär likadant ser det alltså ut om man granskar de västmanländska rösterna. Nej-sägarna är flest i Heby och Norberg där man samlat ihop över 70 procent av rösterna. I många av kommunerna ligger nej-sidan på mellan 60 och 65 procent. Den kommun som hade lägst antal nej-röster var Västerås som landade på 49.8 procent. Noterbart är att alla kommuner i länet hade en övervägande nej-majoritet och att röstetalet låg på höga 81,6 procent.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.