Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Uteliggarna blir fler, härbärgesplatserna färre

Publicerat tisdag 16 september 2003 kl 09.18
De hemlösa i länet har blivit fler, men platserna på härbärgena har blivit färre. Totalt i hela länet är runt 400 personer hemlösa.
P4 Västmanland har undersökt de hemlösas situation i länet. Genomgången visar att den enda kommun i länet som inte har en enda hemlös är Hallstahammar. I Köping finns det 32 hemlösa, i Kungsör 5, och Skinnskatteberg, Norberg, Heby, Sala och Arboga har mellan 1 och 3 hemlösa. Surahammar har ett så kallat kategoriboende där 10 vräkta missbrukare bor. Värst är situationen i Västerås; förra hösten var 281 människor bostadslösa. Men enligt Göran Mannberg, föreståndare på den ideella kristna organisationen RIA - Hela Människan, har uteliggarna blivit ännu fler. Samtidigt som de hemlösa blir fler har antalet härbärgeplatser blivit färre i Västerås. Västerås kommun har inte råd att ställa upp med de 1,7 miljoner kronor som det kostar att hålla RIA:s härbärge med tretton platser öppet i vinter. De 50 uteliggarna får dela på åtta härbärgeplatser på missbrukarboendet Eken, det är allt.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".