Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

"Skinnskattebergs avhopp är beklagligt"

Publicerat onsdag 17 september 2003 kl 17.46
Skinnskattebergs kommuns beslut att inte medverka i ett kommunalförbund med Fagersta och Norberg är beklagligt, tycker i Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson.
I det kommunalförbund som planerats skulle man lägga en rad kommunala verksamheter. Men så blir det inte nu, som en följd av att Skinnskattebergs kommun hoppat av. Och det tycker Fagerstas kommunalråd, Stig Henriksson, är synd. - De tre bergslagskommunerna är så små att man måste arbeta tillsammans för att kunna utveckla samhällena, säger Henriksson till P4 Västmanland. Stig Henriksson säger att Skinnskattebergs kommun är välkommen att komma med i förbundet om man ändrar sig i framtiden, men menar att möjligheterna att påverka då blir mindre eftersom Fagersta och Norbergs kommunledningar då givit kommunalförbundet dess form och innehåll.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.