Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

"Nedläggning av tullen klartecken till smugglarna"

Publicerat onsdag 24 september 2003 kl 17.06
Protesterna fortsätter mot förslaget om stora neddragningar inom Tullverket, som bland annat skulle innebära att tullen i Västerås läggs ned. Idag kommer protester från folkpartiet i riksdagen.
En utredning inom Tullverket föreslår att verkets personal i hela Sverige ska minskas med nästan en fjärdedel. Bland annat föreslås att tullen i Västerås ska läggas ner; därmed skulle 19 personer där bli av med sina jobb. Men idag kommer protester från folkpartiet i riksdagen, bland annat från Kerstin Heinemann, riksdagsledamot från länet. - Vi har under flera år velat ha en större satsning på tullen överhuvudtaget, för att bekämpa inte minst narkotika- och alkoholsmugglingen. Västerås har sin hamn och viss flygtrafik - det är oerhört viktigt att tullen finns kvar, säger hon till P4 Västmanland. Konsekvenserna om tullen i Västerås läggs ned kan bli katastrofala för bekämpningen av smugglingen, tror Kerstin Heinemann - Det är ju ett klartecken till dem som sysslar med den här verksamheten: "Vi kan ju ta vägen över Västerås, för där är det ingen som kollar oss!"
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".