Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Ingen satsning mot sex-trakasserier i skolan

Publicerat fredag 26 september 2003 kl 09.09
Västerås Stad ska inte göra någon särskild satsning för att motverka att flickor trakasseras sexuellt i skolan. Det beslutade majoriteten i kommunfullmäktige igår.
Centerpartisterna Vicki Skure-Eriksson och Monica Stolpe-Nordin yrkade i en motion bland annat att Västerås Stad ska ha som prioriterat mål att arbeta för jämställdhet mellan könen i Västerås skolor, och att man ska arbeta aktivt för att motverka trakasserier mot flickor i skolan. Detta mot bakgrund av att 77 procent av flickorna i gymnasiets årskurs ett enligt en undersökning från Arbetslivsinstitutet utsatts för sexuella trakasserier i skolan. Men efter debatt i fullmäktige sa majoriteten nej till motionen, med motiveringen att det redan finns tydliga mål för jämställdhets-arbetet och arbetet mot kränkande behandling i skolan.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.