Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Oro för köer inom barnpsykiatrin

Publicerat söndag 23 december 2001 kl 08.40
De långa väntetiderna vid barn- och ungdomspsykitriska kliniken i Västerås har förkortats betydligt tack vare den omorganisation man genomfört under hösten. Tidigare kunde väntetiden vara upp till två år, men idag är väntetiden som längst ett halvår. -Personalbristen gör dock att köerna kan snabbt bli längre igen, säger Christina Jogér chef för psykiatriska vården i Västmanland, till P4 Västmanland.
Inom barn- och ungdomspsykiatrin i Västerås fattas redan idag tre till fyra läkare och lika många psykologer. Christina Jogér säger att det är svårt att locka personal till Västerås eftersom det råder allmän personalbrist i hela landet. Barn- och ungdomspsykiatrin försöker nu tillsammans med personalen och facket att titta på vad som är viktigast att arbeta med för att lösa personalbristen, säger Christina Jogér.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".