Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Norberg

Webbröstning om idrottshall

Publicerat måndag 26 oktober 2009 kl 16.40

Den fråga som splittrar politikerna i Norberg kan nu avgöras av Norbergsborna. Nu kan de göra sin röster hörd på internet.

Frågan är om man ska bygga en ny hall som S och MP tycker, eller om man ska undersöka att bygga om en befintlig industrilokal, som övriga partier tycker.

- Vi har ju en grupp som har jobbat med den här frågan och där har vi haft kontakt tidigare med de föreningar som är aktiva i hallen och diskuterat frågan. Sedan kom det via ett av remisssvaren kring en idé om att vi borde ge alla norbergare möjlighet att komma till tals. Det är skälet till att vi nu gör det här, säger Kenneth Östberg, (S), kommunalråd i Norberg, till P4 Västmanland

När det gäller idrottshallen är politikerna i Norberg splittrade. Socialdemokraterna vill att hallen byggs nu och har fått stöd av Miljöpartiet. Den borgerliga alliansen med Moderatena, Folkpartiet och Centern samt även Vänsterpartiet vill däremot vänta eftersom de anser att hallen är i nuläget en för dyr och riskabel satsning, som kan slå mot andra kommunala verksamheter.

Socialdemokraterna vill att det byggs en helt ny hall i centrala Norberg i Kvarterer Kronan. Alliansen däremot vill titta på möjligheter att bygga om en befintlig industrilokal till en idrottshall.

Men det är alltså inte bara politiker som ska få tycka till. Innan kommunfullmäktige fattar det slutliga beslutet vill man också höra vad vanliga norbergare tycker i frågan och enligt kommunalrådet Kenneth Östberg, (S), kommer folkets vilja vara en del av beslutsunderlaget när frågan väl avgörs senast i januari nästa år.

- Vi ska väga in det naturligtvis, såväl omröstningen på hemsidan som det öppna mötet som vi har i nästa vecka, säger Kenneth Östberg, (S), kommunalråd i Norberg, till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".