Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Industriellt kulturarv får stöd

Publicerat onsdag 13 februari 2002 kl 14.03
Delegationen för industrisamhällets kulturarv, som är tillsatt av regeringen, håller nu under två dagar ett Kunskapsforum i Gamla Ångkraftverket i Västerås. Delegationen har delat ut cirka 24 miljoner kronor under tre år till ett 50-tal projekt, för att dokumentera och bevara minnen från en svunnen industri-epok.
Lennart Edlund - förre länsantikvarien i Västmanland - är delegationens sekreterare, och han tycker att det finns ett stort behov att bevara vårt industriella kulturarv. - Det handlar mycket om att rent fysiskt bevara t.ex byggnader, men det är också viktigt att bevara berättelser om människors liv och arbete i industrisamhället, säger Lennart Edlund till P 4 Västmanland.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.