Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Hus bara för missbrukare?

Publicerat torsdag 21 februari 2002 kl 12.50
Individ- och familjenämnden i Västerås sade ju igår nej till förslaget om ''tak-över-huvudet-garanti'' på härbärge för alla hemlösa i Västerås stad. Förslaget kommer inte att hjälpa de hemlösa, säger nämndens ordförande Mats Eriksson, som i stället vill försöka se till att hemlösa i Västerås kan få egen bostad, men ett av hindren är att flera av de hemlösa har missbruksproblem, och då är det svårt att klara att bo i en vanlig lägenhet, tror Kjell Linder som jobbar på härbärget RIA Hela Människan i Västerås.
- Problemet är att missbrukare ofta öppnar dörren för sina bekanta, och det slutar ofta med att hyresvärden säger ifrån. - Ett hus bara för missbrukare där de har egna lägenheter, men med personal, skulle kunna vara en lösning, säger Kjell Linder till P 4 Västmanland.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.