Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sjukhusmat får kritik

Publicerat söndag 19 september 2004 kl 07.47

Maten på Köpings lasarett får kritik. Standarden på maten på lasarettet har sjunkit oroväckande sedan man började laga maten i Västerås och frakta den till Köping, är reaktionen från många patienter den senaste tiden, och nu reagarar PRO mot detta och går till angrepp mot landstinget.

– Om det leder till att sjukdomstiden förlängs sparar man inga pengar, och det är förödande mot människorna att de ska ha så här dåligt käk som det är nu, säger Sven Larsson som är vice ordförande i PRO i Västmanland.

När P4 Västmanland hälsar på i en av medicinavdelningarna på Köpings lasarett serveras dagens lunch, fisk. Åsikterna går i sär. Det finns de som tycker den smakar bra, men patienten  Margareta Öberg menar ändå att det är olika från dag till dag.

– Det är både och. En dag är det riktigt gott, men nån annan dag kan det vara urkokt, jag är kanske lite grinig, säger hon.

Men i restaurangen på lasarettet kan man bekräfta att klagomålen varit många det senaste halvåret, sedan maten började lagas i Västerås och skickas till Köping.

- Det händer ofta att patienter vänder sig till oss och säger att det inte går att äta maten. Vi får höra det ganska ofta, säger Karin Hedlund i restaurangen på lasarettet i Köping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".