Sala

Tvist om anställning på Salberga

Publicerat onsdag 16 maj 2012 kl 06:00
Hany Zenal, kriminalvårdare på Salberga.
Hany Zenal, kriminalvårdare på Salberga, får inte längre fortsatt anställning. Foto: Helena Lund/SR.

Det blir nu tvisteförhandling mellan fackförbundet SEKO centralt och Kriminalvården om anställningen för kriminalvårdaren Hany Zenal på Salbergaanstalten.

Vi har tidigare berättat om Hany Zenal som plötsligt fick beskedet att hans anställning inte skulle förlängas - trots att han hade blivit lovad vikariat fram till sista augusti.

Hani Zenals vikariat upphörde i söndags, men fackförbundet SEKO uppmanade honom att ändå gå till jobbet som vanligt dagen efter, i måndags. Det gjorde han, och sa till en chef att han skulle arbeta.

– Jag sa till honom "Jag är här idag, jag ska jobba som vanligt". Då sa han till mig "Nej, tyvärr du har inget jobb kvar, du ska åka hem nu".

Hany Zenal har jobbat drygt ett år på Salbergaanstalten, på vikariat som förlängts efterhand. Han hade han blivit lovad fortsatt anställning fram till sista augusti av en chef som arbetar på anstalten, och Hany Zenal säger att han efter det skulle fått utbildning som leder till en fast tjänst.

Istället fick han beskedet att det inte blev något nytt vikariat, arbetsgivaren hänvisade till arbetsbrist, men samtidigt söker Salberga-anstalten ett 30-tal sommar-vikarier.

Hany Zenal fick ett erbjudande från Kriminalvården om ett engångsbelopp som motsvarar lön fram till sista augusti, om hans anställning avslutades från och med 13 maj, alltså i söndags, och om han inte gjorde anspråk på att bli återanställd.

– Jag sa "Jag tackar nej på en gång. Jag vill fortsätta, jag vill ha rättvisa, jag vill inte ha pengar", säger Hany Zenal.

På fackförbundet SEKO:s uppmaning tog Hany Zenal på sig uniformen och gick till jobbet på Salberga i måndags när vikariatet gått ut, men eftersom han då inte fick arbeta går frågan vidare till tvisteförhandling mellan fackförbundet SEKO centralt och Kriminalvården.

Skriv ut

Dela

Användarkommentarer

Kommentera

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler