Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Skinnskatteberg

Miljön kring Skogsmästarskolan ska rustas upp

Publicerat måndag 4 mars 2013 kl 14.00
Miljön vid Skogsmästarskolan rustas upp
(1:37 min)
1 av 5
Kulturmiljön vid Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg ska bli mer tillgänglig. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
2 av 5
Miljön vid Hedströmsdalens avrinning i Skinnskatteberg ska göras mer tillgänglig. Foto: Inag Korsbäck/Sveriges radio.
3 av 5
Äldre bro vid Skogsmästarskolan ska rustas upp. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
4 av 5
Lena Berglund kommunchef Skinnskattebergs kommun Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.
5 av 5
Lars Andersson (S) kommunalråd i Skinnskatteberg. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges radio.

Nu ska området kring Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg rustas upp. Kommunen och Skogsmästarskolan har flera projekt som man vill samarbeta kring. Miljö, kultur och skogsvård är en del av det man vill sätta fokus på, säger kommunalråd Lars Andersson (S).

Det finns en rad intressanta områden att fortsätta samarbetet kring säger Lars Andersson.

– Vi har en forskargrupp här som jobbar med hållbarhet i skogsbruket och miljöfrågor. Det här samarbetet vi haft för att rädda Skogsmästarskolan, det har gjort att vi har hittat andra områden att samarbeta kring.

Hur kommer ni att jobba vidare?

– Självklart kommer vi att fortsätta att samarbeta med Skogsmästarskolan i olika viktiga frågor. Bland annat finns ett projekt hållbara Bergslagen, som jag hoppas kommunen kan vara med i och göra nytta, säger kommunalrådet Lars Andersson.

Nu när hotet om en flytt av utbildningen inte länge finns efter ett beslut från Sveriges lantbruksuniversitets styrelse så kan Skogsmästarskolan och kommunen istället koncentrera sig på det samarbete som man inlett. 

Förutom att samarbete kring miljöfrågor och hur man bäst avverkar stadsnära skog, så pågår ett samarbete om att göra Hedströmsdalens nedre del mer tillgänglig, säger Lena Berglund kommunchef:

– Det är Hedströmsdalens avrinning ner mot nedre Vättern. Stigar och broar ska rustas upp och eventuellt gångbryggor efter strömmen så att människor ska kunna gå runt det området och kanske bort till det gamla industriområdet.

– Det är tänkt att det ska bli ett komplement till den promenadstig som vi redan har runt sjön, alltså en fortsättning på den, säger Lena Berglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".