Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Biskopen manar till bojkott

Publicerat torsdag 4 april 2002 kl 17.15
Claes-Bertil Ytterberg, biskop i Västerås stift, uppmanar nu till en bojkott av israeliska varor producerade på ockuperad mark, som en protest mot våldet i Mellanöstern.
- Det är ett sätt att utöva påtryckningar för att få slut på våldet, säger biskop Claes-Bertil Ytterberg till P 4 Västmanland. Ytterberg menar att det är viktigt att det väcks opinion mot våldsspiralen i Mellanöstern, och att det är Israel som har makten att sätta stopp. - Israels våldsanvändning riskerar att mana fram grumliga antisemitiska krafter, och det gör mig rädd. Därför är det viktigt att vi som inte kan anklagas för antisemitism - vi som är Israels vänner - kan få tala klartext när vi tycker att Israels politik är åt skogen, säger Claes-Bertil Ytterberg till P 4 Västmanland.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.