Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bättre lön ska stoppa erfarna sjuksköterskors flykt från Landstinget Västmanland

Publicerat måndag 17 juni 2013 kl 06.05
"Cheferna skulle vilja ge oss mer"
(4:03 min)
1 av 3
Sjuksköterskor kräver inte bara högre ingångslön, de vill också att erfarenhet ska löna sig. Foto: Nina Varumo/ Scanpix
2 av 3
Susanne Rydberg, sjuksköterska som jobbar natt på hjärtavdelningen i Västerås, vill se en satsning på sjuksköterskor med erfarenhet. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio
3 av 3
Erfarenhet ska visa sig i lönekuvertet, säger Denise Norström (S) landstingstyrelsens ordförande. Foto: Inga Korsbäck/Sveriges Radio

Lönen har blivit en allt viktigare fråga för sjuksköterskorna. För att stoppa flykten av erfarna sjuksköterskor ska Landstinget Västmanland nu presentera en långsiktig strategi för att behålla personal. Susanne Rydberg, sjuksköterska på hjärtavdelningen i Västerås, välkomnar en satsning på sjuksköterskor med erfarenhet. 

Landstinget och Västmanlands sjukhus har idag en brist på 67 sjuksköterskor.

Sjuksköterskan Susanne Rydberg har under åren fått se allt fler erfarna sjuksköterskor lämna landstinget på grund av lönen:

– Jag är inne på mitt 21 år som sjuksköterska. Jag har en grundlön som ligger cirka 5 000 kronor över en nyutbildad, och då har jag specialistuppgifter. Det känns ju för djäkligt, säger Susanne Rydberg.

– På min avdelning så kan jag jobba överallt och ha alla patienter och inte värdesätts mer är så. Fast jag vet ju att cheferna skulle vilja ge oss mer betalt, men det måste skjutas till mer, säger Susanne Rydberg.

Lönefrågan ligger just nu på högre nivå, nämligen hos landstingets politiker.

Landstingsrådet Denise Norström (S) säger att man är beredda att skjuta till pengar för att stoppa flykten av erfarna sjuksköterskor:

– Det viktiga är att vi markerar. Att här tar vi extra pengar och lägger in i löneöversynen för det här ändamålet.

– Vi vill se till att det här håller i den lönestruktur som Vårdförbundet också är överens om att man måste ha, säger Denise Norström till P4 Västmanland.

Susanne Rydberg, sjuksköterska med lång erfarenhet, har under det senaste året sett flera erfarna kollegor lämna landstinget för att jobba inom kommunens hemsjukvård, andra landsting eller privata vårdföretag.

Hon hoppas nu att erfarenhet är något som kommer att värdesättas i den överenskommelse som landstinget och Vårdförbundet ska presentera i veckan:

– Vi kan ge av den här kunskapen som man inte kan läsa sig till, som man måste få en fingertoppskänsla för.

– Vissa sådana erfarna sjuksköterskor som jag gick med, jag kan ha deras ord ringande i mitt bakhuvud fortfarande i vissa situationer.

Erfarenhet är viktig i vården, menar hon:

– Jag kan gå in i ett rum och bara känna av att oj, nu är det illa eller också: nu är patienten bara orolig.

– Den kunskapen måste man få med tiden och den måste man överföra till varandra, säger Susanne Rydberg till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".