Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Nu börjar rivningen av kalklinbanan

Publicerat tisdag 25 juni 2013 kl 11.02
Klaus Jürgen Schmidt är ordförande i Kalklinbanans vänner
(5:38 min)
De 700 korgarna ska köras till Forsby för att plockas ned. Foto: Petra Levinson/Sveriges Radio.

Rivningen av kalklinbanan kommer att påbörjas i morgon det meddelar ägaren Nordkalk. Det var i våras som Länsstyrelserna i Sörmland och Västmanland beslutade att inte byggnadsminnesförklara den 42 kilometer långa kalklinbanan mellan Vingåker och Köping.

Rivningen kommer att börjas i Forsby och målsättningen är att det ska slutföras under 2014. Företaget räknar med att de 700 korgarna ska vara nedplockade inom två till tre veckor.

Nordkalk har sedan kalklinbanan togs ur bruk 1997 försökt hitta en lösning för att kunna bevara hela eller delar av banan.

Även den ideella föreningen Kalklinbanans vänner har velat ta över ägarskapet och försökt hitta intresserade som vill hjälpa till ideelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".