Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Viktigt att koka vattnet när det är tillbaka

Publicerat måndag 18 januari 2016 kl 14.00
Viktigt att koka vattnet. Foto: Jonas Ekströmer/TT.
Viktigt att koka vattnet. Foto: Jonas Ekströmer/TT.

När vattnet i Köping så småningom kommer tillbaka så ska man koka det först, innan man använder det till dryck eller matlagning.

Vattnet ska koka upp så att tydliga bubblor syns. Det skriver kommunen på sin sajt.

Klorhalten i vattnet höjs för att dämpa eventuell förorening. Det kan också till en början komma luftstötar och missfärgningar i vattnet.



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".