Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Demonstration för Kulturskolan

Publicerat tisdag 30 april 2002 kl 07.07
Uppåt 250 barn och vuxna deltog i manifestationen för Kulturskolan i Hallstahammar igår kväll. Kulturskolans verksamhet riskerar att halveras på grund av kommunens besparingskrav.
- Eventuellt kan sexårsverksamheten komma att krympa år 2003, och pengar föras över till Kulturskolan, sa Barn- och bildningsnämndens ordförande Catharina Pettersson till demonstranterna. Men de pengarna räcker inte till att driva verksamheten som idag, med 300 barn som undervisas på ett 20-tal olika instrument. De två förslag som finns idag innebär antingen att musikundervisningen koncentreras till bara en skola, eller att den begränsas till två - tre olika instrument och att kulturskolan bara tar emot barn som inte börjat högstadiet. Beslutet om hur besparingen ska gå till fattas i slutet av maj.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.