Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Flitiga (s)-talare i länet

Publicerat onsdag 1 maj 2002 kl 09.39
Idag demonstrerar socialdemokraterna i länets samtliga kommuner. I Västerås håller vice statsminister Lena Hjelm Wallén sitt sista första-maj-tal som riksdagsledamot. Det var även i Västerås som hon höll sitt första första-maj-tal 1968.
Riksdagsman Göran Magnusson, som är vice ordförande i konstitutionsutskottet och motståndare till att Heby skall få byta län, talar lämpligt nog i just Heby. Ett före detta statsråd, Ylva Johansson, återfinns i socialdemokraternas talarstol i Norberg där hennes tidigare politiska kamrater styr. Ylva Johansson var stridbar i Ung vänster en gång i tiden, men hoppade över till socialdemokraterna 1994. I Arboga talar kommunalrådet PO Nilsson, Helena Pros i SSU´s förbundsstyrelsen samt Karin Forskil i PRO. Även vänstern demonstrerar på några få orter idag, bland annat i Västerås där Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson talar, samt i Norberg.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.