Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

NVK ger anställdas barn i Fagersta förtur till sommarjobb

Publicerat tisdag 10 maj 2016 kl 05.41
"Man får titta på det här till en annan gång"
(2:01 min)
Sommarjobbsansökan NVK i Fagersta
Så här ser blanketten ut för den som söker sommarjobb på NVK i Fagersta. (De gula markeringarna är gjorda av P4 Västmanland) Foto: Patrik Åström/Sveriges Radio

På Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund, NVK, har anställdas barn förtur till sommarjobb - men det gäller bara i Fagersta, inte i Norberg. Nu kan reglerna komma att ses över.

– Barn till anställda vid Fagersta kommun eller NVK och som är bosatta i Fagersta har förtur till sommarjobb, säger Harold Nilsson, förbundschef på NVK.

– Det här är en regel som har funnits sedan början på 1990-talet.

Harold Nilsson säger att regeln om att anställdas barn vid Fagersta kommun eller NVK ska ha förtur till sommarjobb på NVK kom till för att de stora privata företagen på orten gav förtur till anställdas barn.

Då följde kommunen efter för att ge barn till kommunanställda samma förmån.

Norra Västmanlands Kommunalteknikförbund är ett samarbete mellan Fagersta och Norberg.

Men när det gäller sommarjobben på NVK som går till ungdomar i Norberg är det inte någon förtur för anställdas barn, enligt Anita Karlsson, personalchef på Norbergs kommun:

– Där får ju ungdomarna söka som till alla andra tjänster, säger hon.

Och då ska det inte vara förtur för någon särskild grupp?

– Nej.

Harold Nilsson säger nu att man ska se över om reglerna i Fagersta att ge förtur för anställdas barn stämmer överens med den så kallade likställighetsprincipen som ska gälla kommunal verksamhet, alltså principen att alla kommuninvånare ska behandlas likadant.

– Om du syftar på det här med likställighetsprincipen för medborgare så är ju inte det här riktigt lika då, säger Harold Nilsson.

Så den här regeln (om att ge anställdas barn förtur) borde inte vara så här då menar du?

– Nej, nu gör det väl kanske att man får titta på det här till en annan gång, jag kommer i alla fall att lyfta frågan eftersom det nu har aktualiserats.

Varför vill du lyfta frågan?

– Jo, är det så att någonting i våra regelverk, det är ju annat som ses över också, det kan väl vara befogat att i vart fall med de beslutande som finns idag, de har ju inte varit med när de här reglerna togs upp en gång i tiden, säger Harold Nilsson till P4 Västmanland.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".