Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av fluorvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

41-åriga kvinnan misstänks för mord på sin före detta make

Publicerat torsdag 1 december 2016 kl 13.38
Uppdaterat torsdag 1 december 2016 kl 15.48
Kvinnans advokat Amanda Hikes: Hon förnekar brott
(1:46 min)
Häktningsförhandling mot den 41-åriga kvinna som är misstänkt för mord.
Den 41-åriga kvinnan leds ut från en tidigare häktningsförhandling. Foto: Pavel Koubek/TT

Den 41-åriga kvinna som misstänks för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma har nu delgivits misstanke om mord på sin tidigare make.

Maken hittades drunknad i Hjälmaren utanför Arboga i augusti 2015.

– Kvinnan har förhörts i dag den 1 december och har i samband med förhöret delgivits att hon är skäligen misstänkt för mord på maken. Hon förnekar brott, säger kammaråklagare Johan Fahlander vid Åklagarkammaren i Västerås.

Eftersom förundersökningen pågår råder sekretess och kammaråklagaren vill ännu inte lämna mer information om vilken bevisning som finns eller hur den ska värderas.

Kvinnans advokat Amanda Hikes säger att 41-åringen nekar till anklagelserna. Kvinnan är skäligen misstänkt, vilket är den lägre graden av misstanke.

– Det tyder på att det inte förmodligen finns så mycket bevis mot henne kan man tänka sig, säger hon till P4 Västmanland.

Mannen hittades död i sjön Hjälmaren i närheten av den sommarstuga där den 41-åriga kvinnans pappa dödades i augusti i år.

Maken, som var i 40-årsåldern, ska ha varit fullt frisk och låg på bara en meters djup. 

Makens grav öppnades nyligen och kroppen har genomgått en rättsmedicinsk undersökning.

Beskedet i dag välkomnas av det försäkringsbolag som redan sedan mannens död misstänkte att det kunde röra sig om ett mord. Trots påtryckningar så lade polisen då ned förundersökningen. Nu är läget ett helt annat och dagens besked om att den 41-åriga kvinnan är misstänkt för mord även på sin förre make välkomnas av Caroline Uliana, informationschef på försäkringsbolaget IF.

– Det tyder ju på att vi kanske har haft rätt i att framhärda i att polisen borde öppna upp en förundersökning, för det tog ju väldigt lång tid annan de valde att göra det, säger Caroline Uliana till P4 Västmanland.

Hon säger att den långa väntan innan polisen valde att återuppta ärendet är förvånande.

– Att det tog så lång tid och att vi fick framhärda så väldigt mycket innan de valde att lyssna på oss det kan jag tycka är tråkigt och kan inte riktigt förstå det heller faktiskt, säger hon.

Hon säger att försäkringsbolaget inte längre har någon insyn i ärendet eftersom det nu råder förundersökningssekretess.

Den 41-åriga kvinnan misstänks även sedan tidigare för försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning i samband med makens död. 

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".