Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Enkelt och snabbt luciabak med Linnéa Seidel

Publicerat måndag 12 december 2016 kl 10.15
Saffranskladdkaka.
1 av 2
Saffranskladdkaka. Foto: Jonna Noblin/Sveriges Radio
Linnéa Seidel
2 av 2
Linnéa Seidel Foto: Jonna Noblin/Sveriges Radio

En supergod julig kaka som dessutom är enkel att slänga ihop. Perfekt för dig som kanske inte fått till det med luciafikat ännu.

Saffranskladdkaka med vit choklad

150 g smör

1/2 g saffran (1 påse)

1 krm vaniljpulver

100 g vit choklad

2 dl strösocker

3 ägg

1 1/2 dl vetemjöl

Lägg smör, saffran och vanilj i en kastrull. Låt smöret smälta. Hacka under tiden den vita chokladen. Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen. Låt den smälta i det varma smöret. Blanda socker, ägg och mjöl. Slå över smör och chokladsmeten. Rör ihop till en jämn smet. Klä en form med löstagbar kant med bakplåtspapper och ha i smeten. Grädda i 200°C i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna helt, gärna i kylskåp ett par timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde och lingonsylt till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".