Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Ett utsläpp av flourvätesyra har inträffat i en industrilokal i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna.
(Publicerat idag kl 12.51)

Högskolan anmäls för diskriminering

Publicerat onsdag 8 maj 2002 kl 07.08
Mohsen Hakim, omdiskuterad lektor vid Mälardalens högskola, har blivit uppsagd. Nu anmäler han högskolan till Diskrimineringsombudsmannen, DO, för etnisk diskriminering.
Ledningens förklaring till uppsägningen är arbetsbrist, men Mohsen Hakim tror att det beror på hans konflikter med högskolans ledning. - Jag är obekväm; det är ingen hemlighet att jag haft konflikter med delar av ledningen, också med rektorn. Det började för fyra år sedan när jag ville ha invandrarfientliga krafter med vid en debatt om invandring, säger Hakim till P 4 Västmanland. Mohsen Hakim har varit anställd som lektor vid Mälardalens högskola sedan 1995, där han arbetar på Institutionen för innovation, design och produktutveckling. Men han har mest gjort sig känd som debattör, och hans beslut att bjuda in invandrarfientliga partier till en debatt om invandringen och integrationen i Sverige var mycket omdiskuterat. Det har länge stått klart att det skulle bli uppsägningar på institutionen, men enligt Hakim har hans enhet, kvalitetsteknik, istället behövt nyanställa. Därför blev chocken desto större när han fick besked om uppsägning på grund av arbetsbrist. Mohsen Hakim sägs upp från ett utbildningsprogram som han själv varit med att starta. Arbetsgivaren hävdar att hans utbildning är för smal, medan han hållit i sju olika kurser med olika inriktningar. De som får gå är två av enhetens tre invandrare och den enda kvinnan, därför anmäler han högskolan för etnisk diskriminering. - Det är ganska märkligt att det är kvinnor och invandrare som plötsligt blir överflödiga vid en omorganisation, säger Hakim, som är av iranskt ursprung, till P 4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min spellista".