Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(1:23 min)
Linnéas biskvier i långpanna
Uppdaterat torsdag 16 mars kl 11.11
Publicerat torsdag 16 mars kl 09.45
Biskvier, kaka, bakning
1 av 2
Linnéas färdiga biskvier. Foto: Linnéa Seidel.
Linnéa Seidel. Foto: Jonna Noblin/Sveriges Radio
2 av 2
Linnéa Seidel. Foto: Jonna Noblin/Sveriges Radio

Idag träffar vi vår bakexpert Linnéa Siedel och hon visar oss hur man kan göra mycket kaka på ett enkelt sätt, som dessutom är gott!

Biskvier i långpanna, cirka 25 stycken:

  • 500 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggvitor
  • 300 g rumstempererat smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 st dubbeldaim
  • 200g choklad  
  • Daimkulor till dekoration

Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten. Jag fuktade fingrarna och tröck ut allt. Det gick allra lättast! Grädda i 175°C i cirka 15 minuter eller tills den börjat få lite färg. Låt svalna helt.

Gör smörkrämen genom att vispa smör och florsocker riktigt fluffigt med en elvisp. Krossa daimen och blanda i den. Bred detta över den avsvalnade bottnen. Ställ kallt. Smält chokladen och bred detta över smörkrämen. Strö över daimkulor.

Låt chokladen stelna helt och skär den sedan i lagom stora rutor. Förvara i kylen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".