Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(1:08 min)
Calle Rosenstam slår ett slag för klimatsmart mat
Publicerat tisdag 21 mars kl 13.38
Calle Rosenstam, ordförande i Svenska Kockars förening i Mälardalen, arbetar med att utveckla klimatsmart mat.
Calle Rosenstam, ordförande i Svenska Kockars förening i Mälardalen, arbetar med att utveckla klimatsmart mat. Foto: Sveriges Radio

Vi måste bli bättre på mathållningen, använda lokala produkter, äta mer vegetariskt och sluta slänga mat enligt Calle Rosenstam, ordförande i Svenska Kockars förening i Mälardalen.

Klimatsmart mat är något som vi verkar ha varit bättre på förr. Calle Rosenstam, ordförande i Svenska Kockars förening i Mälardalen, arbetar med klimatsmart mat, matsvinn och hållbar utveckling.

- Vi måste se över vad vi har och ta hand om resurserna. Klimatsmart mat är som maten under kriget under ransoneringen, säger Calle Rosenstam som tycker att den är rätt nyttig och god.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".