Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Linnéa Seidel med det färdiga resultatet
1 av 5
Linnéa Seidel med det färdiga resultatet Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Påskdessert
2 av 5
Färdig! Så här blev Linnéas smarriga dessert. Vit chokladmousse med chokladflarn och lemon curd. Foto: Sveriges Radio.
Linnéa använder en spritspåse för att slippa kladd när hon lägger upp chokladmousse.
3 av 5
Linnéa använder en spritspåse för att slippa kladd när hon lägger upp chokladmousse. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Linnéa Seidel
4 av 5
Först ut smälter Linnéa chokladen. Foto: Sveriges Radio.
bak, chocklad, påskdessert
5 av 5
Här jobbar Linnéa med chokladbräcken. Foto: Sveriges Radio .
Lyssna
(0:45 min)
Lyssna
(0:45 min)
Linnéas påskmousse
Publicerat torsdag 13 april kl 09.45
Publicerat torsdag 13 april kl 09.45
Linnéa Seidel med det färdiga resultatet
1 av 5
Linnéa Seidel med det färdiga resultatet Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Påskdessert
2 av 5
Färdig! Så här blev Linnéas smarriga dessert. Vit chokladmousse med chokladflarn och lemon curd. Foto: Sveriges Radio.
Linnéa använder en spritspåse för att slippa kladd när hon lägger upp chokladmousse.
3 av 5
Linnéa använder en spritspåse för att slippa kladd när hon lägger upp chokladmousse. Foto: Martin Vare/Sveriges Radio
Linnéa Seidel
4 av 5
Först ut smälter Linnéa chokladen. Foto: Sveriges Radio.
bak, chocklad, påskdessert
5 av 5
Här jobbar Linnéa med chokladbräcken. Foto: Sveriges Radio .

P4 Västmanlands dessertdrottning Linnéa Seidel, från Sala, har lagat en vit chokladmousse med chokladbräck och lemon curd - perfekt efterrätt nu till påsk.

Vit chokladmousse med chokladbräck och lemon curd

4-6 portioner:

  • 200 g vit choklad
  • 1 äggula
  • 3 dl vispgrädde

  • 100 g choklad
  • påskgodis
  • 1 dl lemon curd

Hacka den vita chokladen fint och smält 2/3 av den över ett vattenbad. När chokladen smält, tag av från värmen och tillsätt resten av chokladen. Rör om ordentligt.

Vispa äggulan lätt och blanda ner den i den smälta chokladen. Vispa grädden tills mjuka toppar bildas, rör i grädden i den smälta chokladen, lite i taget. Fyll en spritspåse med chokladmoussen och spritsa moussen i fina glas. Låt stå svalt.

Smält chokladen till chokladbräck över vattenbad och bred sedan ut den på ett bakplåtspapper. Krossa påskgodiset lätt och strö ut över chokladen. Låt stå svalt cirka en timme.
Bryt i bitar.

Precis innan servering, klicka lite lemon curd över den vita chokladmoussen och stick i en bit chokladbräck.

Relaterat
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".