Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
(1:03 min)
Vegetariskt ny trend på påskbordet
Publicerat lördag 15 april kl 10.03
Påskmat?  Foto Leif R Jansson  TT
Påskmat? Foto Leif R Jansson TT

Sill, lax, lamm och givetvis ägg. Så ser det traditionella upplägget ut när svenskar äter påskmat. Men HUI Research märker en ny, grönare trend.

När påsken är över kommer vi svenskar ha handlat mat för 7,7 miljarder kronor.

Vi äter 64 miljoner ägg bara under påskveckan och över 1 3400 ton godis! Men vi har också så smått att börja ändra på vad det är vi sätter fram på bordet, enligt HUI Research, tidigare Handelns Utredningsinstitut. 

Vi har sett under lång tid hur svenskarna har börjat att ändra sina konsumtionsvanor.

Allt fler väljer vegomat och intresset för vegetariska recept har också ökat, även om vi fortfarande proppar i oss tonvis av godis som vi sköljer ned med litervis av påskmust.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".