Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Entrecôte med kålsallad och salsa verde.
1 av 5
Entrecôte med kålsallad och salsa verde. Foto: Sveriges Radio
Radiokocken Amir Kheirmand.
2 av 5
Radiokocken Amir Kheirmand redo för matlagning. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Mat på gång i Amirs stekpannor.
3 av 5
Mat på gång i Amirs stekpannor. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Entrecôte
4 av 5
Entrecôten är förberedd för stekpannan. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Salsa verde
5 av 5
Amirs salsa verde. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Entrecôte på Amirs vis
Uppdaterat torsdag 9 november kl 10.59
Publicerat torsdag 9 november kl 09.45
Uppdaterat torsdag 9 november kl 10.59
Publicerat torsdag 9 november kl 09.45
Entrecôte med kålsallad och salsa verde.
1 av 5
Entrecôte med kålsallad och salsa verde. Foto: Sveriges Radio
Radiokocken Amir Kheirmand.
2 av 5
Radiokocken Amir Kheirmand redo för matlagning. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Mat på gång i Amirs stekpannor.
3 av 5
Mat på gång i Amirs stekpannor. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Entrecôte
4 av 5
Entrecôten är förberedd för stekpannan. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio
Salsa verde
5 av 5
Amirs salsa verde. Foto: Michael Gawell/Sveriges Radio

När vi idag träffar vår radiokock Amir Kheirmand lagar vi entrecôte med kålsallad och salsa verde. Här hittar du receptet.

Entrecôte, ljummens kålsallad och salsa verde:

4 portioner

Tid: 40 minuter

 
600 gram entrecôte

1 liten timjankvist

1 vitlöksklyfta


Ljummen kålsallad:

¼ spetskål

¼ rödkål

¼ savoykål

2 vitlöksklyftor

1 näve frysta sojabönor, tinade

½ granatäpple, kärnat

1 näve ruccola

3 msk olja

 
Salsa verde:

1 knippe persilja

1 knippe basilika

½ msk kapris

½ msk dijon

2-3 sardellfileer

1 vitlöksklyfta

½ dl olivolja

vitvinsvinäger

svartpeppar

salt


Salsa verde:
Mixa ihop alla ingredienserna till salsa verden i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Låt stå och dra 15-20 minuter i rumstemperatur.

Kålsallad: Skär kålen i stora bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i oljan och vitlöksklyftorna. Låt vitlöksklyftorna steka i olja 4-5 minuter och ta sedan bort dem. Fräs kålen på hög värme i cirka 10 minuter. Det är viktigt att de fortfarande har sin spänst kvar. Salta och peppra.
Lägg upp kålen på ett fat och toppa med sojabönor, ruccola och granatäpple.

Entrecôte:
Salta och peppra köttet. Stek det på medelhög värme i olja och smör med vitlök och timjan till önskad stekgrad. Låt vila 4-5 minuter. Skiva upp köttet.
Servera på en gång.

Mer om Radiokocken Amir
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".