Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Fler kvinnliga chefer inom landstinget

Publicerat onsdag 12 juni 2002 kl 11.23
Landstinget i Västmanland hamnar på en hedrande tredje plats i landet med 46,7 procent kvinnor i chefsposition, visar ny statistik över andelen kvinnliga chefer inom landstingen.
Andelen kvinnliga chefer inom landstingen har ökat kraftigt på ett år; från 35,7 procent i november år 2000 till 40 procent i november 2001. Det framgår av en artikel och presentation av den nya statistiken i senaste numret av Landstingsvärlden som utkommer imorgon. Statistiken omfattar både politiker, chefer i administrationen och verksamhetschefer inom vården. Högst andel kvinnliga chefer, exakt 50 procent, har Norrbottens läns landsting. Landstinget i Västmanland ligger alltså på tredje plats i landet, med 46,7 procent kvinnor i chefsposition.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.