Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Jack Vegas-maskinerna viktig inkomstkälla

Publicerat tisdag 2 juli 2002 kl 12.59
De så kallade Jack Vegas-maskinerna som lätt kan leda till spelberoende är inte bara ett nöje för de spelande, utan också en viktig inkomstkälla för krogar och restauranger. Så viktig att den i vissa fall till och med betalar hyran.
Det är bland annat hastigheten hos kort- och hjulspelen som har fått kritik av de föreningar som kämpar mot spelberoende, eftersom det är lättare att fastna i missbruk om tiden mellan insats och vinst är kort. Ett annat problem är att åldersgränsen på 18 år inte följs av alla krogar och restauranger. Men den pizzeria i Västerås som P4 Västmanland besökt är mån om att hålla åldergränsen. Eftersom maskinerna står placerade vid baren är det lätt att hålla uppsikt över de spelande, säger pizzeriaägaren. - Vi kollar alltid legitimation på de spelande om de ser unga ut. Men att åldergränserna generellt är under kontroll tycker inte spelberoendes kamratförening i Västerås. Alltfler unga spelmissbrukare söker sig till föreningens möten, och det är länets 287 Jack Vegas-maskiner som är den stora boven, menar kamratföreningen.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.