Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Sommarstängningar skapar stress för barnmorskor

Publicerat torsdag 4 juli 2002 kl 07.12
Under sommaren stänger länets ungdoms-mottagningar, där ungdomar upp till 20 år får gratis hjälp med rådgivning och recept. I stället skickas ungdomarna till familjeläkare eller barnmorske-mottagningar, och det skapar ett stort tryck på barnmorskorna.
På barnmorskemottagningen i Sala arbetar Inger Wigelsbo och Vera Blennerhasset-Olsson. De får minst ett tidsbokat besök extra dagligen när ungdoms-mottagningen stänger. Dessutom är lasarettets gynekologiska mottagning stängd. När alla tider är bokade, och ungdomar och turister i akut behov av p-piller spontant droppar in i väntrummet, får Inger Wigelsbo och Vera Blennerhasset-Olsson jobba in rasterna för att hinna med. - När de har fått slut på sina P-piller vill de ha hjälp direkt, och det måste de ju få. Inger Wigelsbo säger till P4 Västmanland att hon önskar att semestrarna planerades så att ungdoms-mottagningarna kunde ha öppet åtminstone deltid.
Psst...!
Vill du ta med dig Musikhjälpen i fickan? Ladda hem vår app så kan du fortsätta följa sändningen och önska låtar när du är på språng!
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.