Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i industri på Sjöhagsvägen 14 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.
(Publicerat idag kl 11.22)
P4 Västmanland

Inget klart för rördrommen

Publicerat onsdag 17 juli 2002 kl 12.55
Miljö- och Hälsoskyddsnämndens ordförande Christina Schyberg medger nu att ingenting är klart med skyddsområdet för fågeln rördrommen vid Björnön utanför Västerås.
Ornitologerna i Västmanland kräver att Västerås stad skapar ett skyddsområde för fågeln rördrommen vid Björnön utanför Västerås. De litar inte på att det verkligen genomförs, så som det är sagt i ett förslag. Miljö- och Hälsoskyddsnämndens ordförande Christina Schyberg medger att ingenting är klart. - I vår nämnd är vi positiva till ett reservat, men det berör också Teknik och idrott, Fastighetskontoret och flera privata markägare. Ärendet måste dras med alla intressenter innan beslut kan tas i kommunfullmäktige. Och i höst är det val, så det kan dra ut på tiden innan ett reservat kan vara verklighet. Förslaget kan också komma att ändras. - Det vet vi ju ingenting om, men jag utgår ifrån att när man har kommit så här långt i beredningen så är det något som ska genomföras, säger Christina Schyberg till P4 Västmanland.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".